Whatsapp Whatsapp
Telefon Call Now
X

Our Address

Uphill Towers Giriş Kat - Barbaros Mah. Ak Zambak Sok. No:13 Ataşehir / İstanbul

For Directions

Bizi Arayın

0850 346 2000

Instagram

-

Aesthetic and Plastic Surgery Specialist Op. Dr. Hakan Demirel and Dr. Vecdi Bayramoglu's 32 Years of Experience and More Than 8,000 Application Experiences!

Get Info & Price:

ADINIZ*
TELEFONUNUZ*
MESAJINIZ*

Mezoterapi

Mezoterapi yöntemi son dönemde yaşanan gelişmeler sonrasında cilt lekeleri ve kırışıklıkları başta olmak üzere saç dökülmesi, zayıflama ile sıkılaşma gibi işlemler için ameliyatsız olarak tercih edilir. Bıçak altına yatmak istemeyen ya da cerrahi operasyonlardan çekinen bireyler için sıkça kullanılan yöntemler arasında yer alan mezoterapi, iyileşme süreci açısından da farklılık göstermektedir.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi en çok tercih edilen ameliyatsız yöntemlerin arasında yer aldığı gibi birbirinden farklı sağlık sorunlarında da kullanılabilmektedir. Bilindiği üzere bireyin vücudundaki mineraller, vitaminler ve çeşitli maddeler beraberinde cildin kurulaşmasına, saç dökülmesine neden olduğu gibi beslenmeye dikkat edilmemesi halinde kilo alma, yağ artışı meydana getirebilir. Mezoterapi tedavisinin uygulama alanları ise şu şekildedir;

  • Estetik amaçlarla yüzdeki lekelerin ortadan kaldırılması ya da kırışıklıkların giderilmesi,
  • Selülit ve bölgesel zayıflama,
  • Saç dökülmesini önlemek ve saçı canlı hale getirmek,
  • Çatlak ile yara izleri,
  • Spor yaralanmaları ve eklem ağrıları sonrasında mezoterapi uygulaması tercih edilmekle birlikte en çok kullanıldığı alan cilt ve saç bölgesidir.

Mezoterapi Kimlere Yapılır?

Her tedavi yöntemlerinde olduğu gibi mezoterapi tedavisinin de uygulandığı bazı alanlar ve durumlar bulunmaktadır. Aşağıda yer alan problemlere sahip olan ve ameliyatsız yöntemler ile bu durumu çözmek isteyen bireyler ise mezoterapi uygulamasını tercih edebilir.

  • Cildindeki parlaklığın gitmesi ya da güneş ışınları ile çeşitli dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan lekelerin giderilmesi,
  • Cildin üzerinde yer alan çizgilerin ve kırışıkların ortadan kaldırılması,
  • Cildin yaşlanmasının yavaşlatılması,
  • Yanık izi, sivilce izi ve yaraların kısa süre içerisinde iyileştirilmesi,
  • Ciltte yer alan çatlakların giderilmesi,
  • Saçın parlaklık ve canlılık kazanması ile doğal yollardan tekrar saçların çıkması için mezoterapi tedavisi kullanılır.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız yöntemler arasında yer alan mezoterapinin uygulanış süreci de farklılık göstermekle birlikte güvenilir tedavilerden birisi olarak gösterilmektedir. Hastanın yüzünde, saçında ya da bölgesel olarak vücudunda bulunan problemlerin giderilmesi için hyaluronik asit, bakır, DMAE, lidocaine, magnezyum, selezyum, A vitamini, C vitamini ve çinko gibi maddeler çok ince iğneler ile derinin altına enjekte edilir. Bilindiği üzere ağız yoluyla ya da deri üstünden uygulanan tedavi yöntemleri genellikle etkisini geç göstermekte ya da etkisiz bir hal almaktadır. Ancak mezoterapi uygulaması sayesinde derinin altındaki dokulara direkt olarak vitamin ile mineral enjeksiyonu yapılması nedeniyle sonuçlar çok kısa süre içerisinde ortaya çıkar ve kısa süre içerisinde tedavi edilir.

Mezoterapinin Riskleri Nelerdir?

Mezoterapi tedavisi her ne kadar en güvenilir uygulamalar arasında yer alsa da zaman zaman hastanın cildine ve diğer etkenlere bağlı olarak bazı riskler ile komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Bu durum herkeste aynı olmamakla birlikte oluşması halinde doktor tarafından müdahale edilerek sorunlar ortadan kaldırılır.

  • Kişinin cilt hassasiyetine bağlı olarak kullanılan enjeksiyon sistemi ciltte tahrişe yol açabilmekle birlikte bu durum beraberinde acı ve yanmayı ortaya çıkarır. Acıyı hissetmemenizi sağlayacak krem ve ilaç uygulamaları yapılmaktadır.
  • Mezoterapi uygulaması sonrasında hastaların en çok karşılaştığı problemlerden birisi de morarma ve şişme şeklindedir. Bu durum normal olmakla birlikte kronik bir hale dönüşmesi halinde çeşitli ciddi sıkıntıların da habercisi olabilir.
  • Cildinize enjekte edilmesiyle birlikte geçici ya da kalıcı renk değişiklikleri oluşabilir.
  • Enjekte edilen maddelerin türüne bağlı olarak bireyin midesinde tepkimeye yol açtığı için bir süre bulantı ve kusma durumu nadir de olsa ortaya çıkabilir.

SORU SORUN
HEMEN DEĞERLENDİRELİM

Şimdi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Demirel ve Dr. Vecdi Bayramoğlu’na Aklınıza Takılan Her Türlü Soruyu Sorup Bilgi & Fiyat Alabilirsiniz!

Mezoterapinin Avantajları Nelerdir?

  • Cildin çok daha parlak ve canlı bir hale getirilmesini sağlar.
  • Saç köklerine yapılan mineral ve vitamin enjeksiyonu sayesinde doğal olarak saç çıkması için dokular uyarılır.
  • Cildin yaşanmasını engeller, sıkılaşmayı sağlayarak gençleştirir.
  • Güneş ışınları ve diğer zararlı etkenlere bağlı olarak yüzde oluşan lekelerin giderilmesini sağlar.
  • Sıkılaştırma özelliği sayesinde selülit ve kırışıklıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  • Ameliyatsız yöntem olması nedeniyle hem bıçak izi ve dikişler bulunmamakta hem de kısa süre içerisinde tedavi süreci tamamlanmaktadır.

Mezoterapi İyileşme Süreci

İyileşme süreci en kısa olan tedavi uygulamalarından birisi de hiç şüphesiz mezoterapi şeklindedir. Lokal anestezi yapılarak yaklaşık olarak 3 ile 6 seans içerisinde 15 dakikalık sürelerle tamamlanan mezoterapi, hastaların aynı gün içerisinde taburcu olmasını da sağlar. Uygulandığı bölgede yaklaşık olarak 20 ile 25 dakika arasında hassasiyet yaşanmasıyla birlikte bu durum farklı bir risk ya da komplikasyon meydana gelmemesi halinde kısa süre içerisinde ortadan kalkmaktadır. Mezoterapi uygulamasını tercih eden hastaların tedavi sonrasında işe ve sosyal yaşamına dönüş süresi ise 1 gündür. 
Bölgesel olarak uygulandığında zaman zaman bireyin vücudundaki değişikliklere bağlı olarak kızarıklık, şişme ya da yanma meydana gelmesi halinde ise iyileşme sürecinin uzaması da ihtimaller arasında yer alır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mezoterapi sonrasında doktor tarafından dikkat edilmesi gereken yönergeler bildirildiği gibi bu durum iyileşme sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanması için önemlidir. Hastanın çeşitli detaylara dikkat etmemesi halinde ise iyileşme sürecinde farklı problemler ya da sorunlar meydana gelmekle birlikte, operasyonun başarısız sonuçlanmasına sebep olur.

  • Mezoterapinin yapıldığı gün hastanın su ile teması çeşitli sorunlara yol açabileceği için banyo, duş ya da sauna yapılması önerilmez. Su ile tepkimeye giren cilt beraberinde farklı sorunlara da yol açabilir.
  • Uygulama yapılan bölgede kaşıntı meydana gelmesi halinde ise asla kaşınmaması ve tahriş edilmemesi gerekir. Cildin belli bir süre kendi haline bırakılması ya da doktor ile iletişime geçerek kaşıntıyı önleyecek ilaçların kullanılması önemlidir.
  • Doktor önerisi dışında uygulama yapılan bölgeye krem sürülmesi, kese ya da masaj yapılması tavsiye edilmez.
  • Hastanın gün içerisinde çok ağır sporlar yapmaması ve biraz dinlenmesi faydalı olacaktır.
  • Çok sıkı kıyafetler giymemesi, sürtünmeye ve tahrişe yol açacak faaliyetlerden de uzak durması gerekir.
  • Ayrıca yüze mezoterapi uygulaması yapılması halinde hastanın birkaç gün yüz üstü yatmaması da fayda sağlayacaktır.